óraátállítás IT szemmel

2016.12.13. 23:39

Na most durrant el végleg az agyam. Van bárki aki józan fejjel végig gondolta mivel is járna másik időzónába átkerülni? Most IT szemmel. A nemzetközileg bejegyzett UTC+ listákat változtatni kell, hogy ne ajánlja fel Budapestet az UTC+1 es időzónába. Az olyan ősi Windows-ok mint az XP (ami azért szép számmal fut pl. bankjegy automatákban) amit nem támogat már a Microsoft, lehetetlen lesz. Amíg a túloldal-t nem állítják át a nemzetközi tranzakciók, amelyek korrekt, mély ellenőrzéseket végeznek az eredet vizsgálathoz (pl. az adott tranzakció származási helye és a használt időbélyegek időzónája egyezik-e?) hibásak lesznek (bankok?). Minden számítógépet át kell állítani (jobb esetben központi frissítéssel, rossz esetben kézzel). Nemzetközi szerverek (pl. webáruházak, kereskedelmi bróker(?) szerverek) okos telefonok, routerek, rádiós órák fognak rossz időt mutatni (legalábbis egy darabig).

IT szemmel egy kurvára elbaszott lépés lenne, nem beszélve arról, hogy a magyarországi cégek, nyugat európai anya/partner vállalataival megnehezedne a kommunikáció. Távolabb lennénk Európától!

Nem, nem nem! Ez egy baromság! Ha eltöröljük a nyári időszámítást az jó (mert már régen nincs értelme), de ne a téli időszámítást töröljük, mert ez a bolygón elfoglalt természetes időzónánk.

A bejegyzés trackback címe:

https://alexmemories.blog.hu/api/trackback/id/tr3412046447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása