Cyborg (?)

2010.07.27. 13:46

Napló:

Ez a hét a szabim második hete. Ezt még néhányszor el fogom mondani magamnak...mert különben nem fogom tudni.

Elutaztam Szexuárdra a Halász fogklinikára. Anikó nővére él ott és majd 10 éve ő ajánlotta nekünk. Akkor eljártunk hozzá (2-3 szor), kicserélte az amalgám töméseket és akkor kezdtem el átalakulni kiborg-á. Azaz kaptam tőle egy olyan hidat amit a lyuk melletti, amúgy is lyukas fogba épített izé tartja. Később azután majd minden alkalommal mutogatta az épp ott lévő dokiknak, mint valami csodát. Ekkor lettem én "aranyember". Szóval letelt a 3 hónap gyógyulás a foghúzásom óta (bőven) és jöttem volt kiegészíteni magam. Anikóval úgy döntöttünk, hogy nem fogom 2 másik, teljesen hibátlan fogam tönkretenni és inkább kinyögjük az implant árát. Kicsit korábban érkeztem így várni kellett. Úgy másfél órát. Ez van, a fránya busz nem akart késni, pedig számítottam rá. Fehévárról meg nem jön minden órában busz. Mindegy. Mire elkezdődött a cécó rendes gyomoridegem lett a várakozástól. Nagyon félek a fogorvosnál.  A hozott kaját sem bírtam megenni, pedig tudtam, hogy utána még sokáig nem ehetek és éhes leszek, akkor meg lemegy az amúgy sem túl magas fájdalom küszöböm ...
Belemelegítésnek fogkőeltávolítás volt, aminek a végén spéci homokkal csiszolta át a fogom a szimpatikus doki néni. A múltkor Anikó is átesett ezen és igen én is úgy éreztem magam mint egy kiadós sivatagi viharban. Ráadásul köpni-nyelni nem tudtam :)
Miután így felkészítettek, jött egy laza ct. Na most arra lennék kíváncsi mért kell erre hónapokat várni egy állami kórházban? Mindegy. Kaptam papucskát a cipőre, hetyke sapkát a fejemre. Az asszisztensnő rámterített egy lepedőt és mondta, hogy mostantól ki ne merjem dugni a praclim alóla mert akkor oda a sterilitás. Csak azt nem értem, ha ők simán mászkáltak ki be azon a padlón ahol és is jártam nekem miért kellett a mamusz nekik miért nem? Ebben a percben elkezdtett ellenállhatatlanul viszketni az egyik szemem. De nem tettem semmit, gondoltam csak abbahagyja....nem hagyta. Később már nem érdekelt. A doki jól beinjekciózott, nézte a ct-t és fejcsóválva mondta, hogy ezt bizony nem lehet zártan csinálni mert egy ősrégi amalgám darab a csontban érezte otthon magát és jól beleköltözött. Szóval vágni kellett. Szikét! pontosabban Szikepengét! felkiálltással kezdődőtt. Nem volt merszem kinyitni a szemem, így csak éreztem, hogy fúr az állkapcsomba...meg fúr és fúr. Egyszer aztán vége lett. Haha, gondoltam én! Mert ekkor lazán még összevarrta a sebet. Fekete cérnával. Kaptam pár szem bogyót meg fájdalom csillapítót és két receptet, ha netán begyulladna (amire nem sok az esély) váltsam ki. Elmagyarázta, hogy azért nem jó most enni, mert az érzéstelenítő miatt simán összerágnám a szám vagy a nyelvem. 3 napig hanyagoljam a tejes ételeket. Beleértve az összes tejterméket, mint sajt, vaj stb. Mert ezek képesek alattomosan beülni a sebbe, sebkörnyékre és mint a mágnes vonzzák a bacikat. Ami pedig gyulladást okoz. Na ki találja ki, milyen szendvicset hoztam magammal? Nnna, Ön nyert: Krémsajtosat! Ment a kukába. Éhes vagyok! Az adminisztráción azért volt meglepi is. Egyrészt kaptam jeges zacsit és egy tartalékot későbbre. Másrészt majd 70k-val kevesebbe került az egész mint számítottam (még úgy is, hogy a  ct-t nem is terveztem). Persze már eszembe jutott, hogy az árajálatot amit papíron is megadtak egy régebbi technológiára adták ez pedig valami új amit a Halász doki most szeretne elterjeszteni. Otthon volt ezért megint bódodtá.

Azért hazafele még jól megáztam, lazán gyalog indultam a klinikáról a buszpályaudvarra, 20 perc séta senkinek nem árt felkiálltással. Csak azzal nem számoltam, hogy 3 perc után eleredt az eső. Mivel szép szemerkélősen kezdte nem fordultam vissza. Ernyőm persze nem volt. Később pedig mint egy soson osontam ...nem nem ott, hanem kapualjból árkád alá. Szerencsére nagyon hosszú (és stratégiailag fontos helyen) parkon kellett átkelnem, ahol a fák az eső 99%-át megtartották későbbi hasznosítás céljából. De én még alig nedvesen eljutottam a megállóba. Visszafele ugyanazzal a fapados busszal jöttem. Tök kényelmetlen volt.

Más nem történt, "kéremkapcsoljaki".

A bejegyzés trackback címe:

https://alexmemories.blog.hu/api/trackback/id/tr32201151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzívemSzépségesSzépSzerelme 2010.08.05. 16:22:51

jaj ne haragudj, de olyan jókat nevettem még a könnyem is potyog a fogorvosos történetedről, persze Neked nem volt mosolygós azt sejtem. Köszönöm, hogy megosztottad velem a naplódat jó helyen lesz hidd el.
süti beállítások módosítása