totál csőd

2012.03.05. 11:32

Napló:

Sose voltam jó "barkácsban", de ez a hétvége határozottan a legrosszabbak közé sorolandó. :(

Pénteken megérkezett a TV fali konzol. Az ár/teljesítmény téren nem lehet rá panasz. Szombaton megjött az új aksi a Trabiba, így sikeresen elmentem megetettem, felfújattam a kerekeit. Utána megvettem a fúrót. Röviddel később tönkretettem a fúrót.

Nnna, ennek fussunk neki újból. A fúró a Bosch 650 RE lett végül. A cég honlapján alapos nézelődés és kattintás után választottam ki. Kezdetben egy ennél kisebbet szerettem volna, de a "szerszám varázsló" azt már nem ajánlotta, ha marásra is használnám. A komódhoz pedig masszívan kell majd a marás funkció. A hibát ott követtem el, hogy ez egy ütvefúró, amit elvileg lehet betonhoz is használni. Jah, persze, ha a falban épp nincs vas vagy kavics. Amint ezekkel találkozott a fúróhegy, nos. Megállt. És csendben szikrázva égette a fúróhegyet...tönkre. Én pedig mikor megakadt, mit tettem? Kicsit jobban rányomtam...hátha. Két kézzel. Ez hiba volt. Nem kicsit, de nagyon. A fúró elején van egy tartó kar. Nyomtam azt is, mint süket a csengőt. Nna, ki találja ki mi következett? Yess. Ez a műanyag, nyeles gyűrű szépen előre csúszott a nyomástól és mikor találkozott a fúró elejével (asszem tokmánynak híjják) ott ismét működött a fizika. Barlanglakó eleink kb így csiholtak tüzet, csak sokkal lassabban. Ééés nem volt ennyire büdös. Röviden, sikeresen összeolvasztottam a friss, meleg (haha) fúróm műanyag részeit. Nnna mikor rájöttem...hát nem voltam bódog. Mert egy: tönkrevágtam a új játékom. Kettő: nincs megfelelő lyuk a falban. Nem kicsit voltam dühös magamra. Méé nem tanítják ezt a Ziskolában? Legalább alapvető szerszám kezelés beleférne. Lerogytam egy hokedlire és némi gyengéd ráhatással (fordítom: ütöm kalapáccsal mint állat) szétszedtem az összeolvadt alkatrészeket. Egy sliccerrel lefarigcsáltam ami végzetesen kiállt. Meglepő módon ezek után még működött, sőt még ma is működik. Csak baromi ronda és a családfői nimbuszom is oda. Végül elkészültek a lyukak. Nem rossz, nem rossz, a hatból legalább három jó helyen is van. A többi elcsúszott. Pedig kibaszottul ügyeltem, hogy szép lassan kezdjem , a jelölt lyuk közepén ésatöbbi. Ennek ellenére egy csőd az egész. A fúró nem igazán alkalmas beton fúrására. Visszaüt mint állat. Most is fáj a kezem. És szégyenlem magam. mert rosszul döntöttem. És most lelkiekben a béka segge alatt vagyok....és gőzőm sincs hogy hozok ki ebből valami normális fali tv konzolt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alexmemories.blog.hu/api/trackback/id/tr764290045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xaba99 · http://landf.blog.hu 2012.03.21. 12:03:19

ugyanilyen fúróm van.
vegyél hozzá normális, betonhoz való fúrószárat (ami 1500 Ft alatt van, az mind felejtős, a normálisak kb. 2000 Ft környékén kezdődnek), és úgy fog bemenni a betonba, mint a vaj.
amíg nem vettem ilyet, én is szenvedtem.

ALex66 2012.03.22. 21:22:06

Öhm, én a Bosch beton fúrószárat vettem, amit lehetett kapni. Hmm, lehet meg kéne nézni másik boltban...ez a Praktiker volt.
süti beállítások módosítása