Gergő sasszem

2013.07.11. 08:44

Napló:

Gergő végleg meg akar szabadulni a szemüvegtől, ezért már több mint egy éve kontaktlencsét hord. Végül egy barátja említette, hogy

ő is megműttette a szemét a Sasszem klinikán. Elmentünk együtt a próba vizsgálatra, ahol többször ellenőrizték, vizsgálták a szemeit. Ha jól emlékszem legalább 3x csináltak végig minden vizsgálatot, különböző orvosok. Az ítélet: Műthető és jó esélye van a teljes látás javulásra. Egy hét múlva hárman megjelentünk a klinikán. Hetente csak két nap műtenek a többi napon kontroll vizsgálatok vannak csak. Így, bár a váró mindig tele volt, de nem volt tömeg, meg zsúfoltság. Kb egy óra hosszat tartott, ebből a legtöbb idő a szemcsepp hatására várakozás volt. Közben felírták a gyógyuláshoz szükséges szemcseppeket, ezeket 3-4 óránként kell majd csepegtetnie. Várakozás közben elmentem a közeli gyógyszertárba kiváltottam. Gergő nem sokkal a visszaérkezésem után végzett. Ellenőrizték, hogy az a napszemüveg amit otthon "találtunk", Anikó hordta megfelelt az UV és egyéb szűrő elvárásoknak. Innentől kezdve Gergő átmenetileg éjjeli bagollyá vált. Most hónapokig csak napszemüvegben fog kilépni az utcára, egy darabig meg a lakásban is hordani fogja.

Az első hét nagyon rossz volt neki. De előre fekészítették (főleg azok az ismerősei akik már túl vannak rajta), hogy bizony fájni fog, nagyon. És igen, az első nap még elment, de a második éjszaka a "falat kaprta". Ezután fokozatosan egyre javult. Szerencsénkre a fehérvári kiválasztott orvos épp szabadságon volt az első néhány kontroll vizsgálat idején, így minden ellenőrzést a budai klinikán végeztek. Mikor levették a műtét után feltett védő kontakt lencsét Gergő észre vette, hogy a bal szemével nem lát annyira jól mint a jobbal. Nem gyógyult egyenletesen a műtét felszine és "ráncos(?)" lett. Amitől még rosszabbul látott mint a műtét előtt. Nem volt boldog. De a dokik szerint ez előfordul és eddig mindig rendbe jött a gyógyszerektől. Az idő őket igazolta. Azt modja Gergő, hogy a jobb szemével jobban lát mint előtte szemüvegben, a ballal meg "csak" annyira, mint egy normális ember. :)

Mindezt Gergő a saját erejéből hozta össze, hisz a műtét árát a saját, évek alatt kapott szülinap/karácsony/húsvét stb pénzeiből spórolta össze, nekünk "csak" a többi apróságot kellett/kell fizetni. Gergő erre nagyon büszke.

A bejegyzés trackback címe:

https://alexmemories.blog.hu/api/trackback/id/tr65107884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása